vuoden ekat töppöset

Tämmöiset sain tänään pääteltyä. Kyseessä on synttärilahja isälle, tassutteluun saunan jälkeen tuommoiset töpselit. Idea töppösiin on sukkasillaan-kirjasta, kantapää taasen ranskalaisversio ullasta, kärjen kaventelin silleesti ku aina kavennan, sädekavennus siis.

malli: sukkasillaan-kirjasta vinkkiä, 60 s

lanka: 7-veljestä, 108 g

puikot: 3,25 mm

 

 

Ja nuin hiano ja kimmeltävä pukettikin tuli! Olen kerrankin ajoissa, puolitoista viikkoa vielä itse juhlapäivään.

Sain lahjaksi talousvaa’an, jolla viimein pääsen punnailemaan tuotoksiani. Tavoitteena olis pienentää lankavarastoa huomattavasti tämän vuoden kuluessa, joten tuo ainakin auttaa edistymisen mittaamisessa. Laskeskelin että ainaskin viiteen ta kuuteen villapaitaan/-takkiin olis langat varastoituna, ja noita ohuita sukkalankojakin kertynyt jo yli kaksi kiloa… Uudelle vuodelle en mitään tiukkapipoisia päätöksiä tehnyt, langanostoa kun tuskin täysin voin lopettaa, mutta jos pystyisi välttelemään noita kotikaupungin lankakauppoja ja ostelisi vaan matkamuistolankoja reissuilta. Tuliaislangoista neuloessa aina kun vähän kuitenkin pääsee niihin matkatunnelmiin takaisin.

Tarkastelin hieman tuota neuletilannettani, tarvisin kipeästi lapasia. Joten luultavasti ahkeraa tumppujen neulontaa luvassa. Toivottavasti. Äiskällekin voisin tehdä ne kauan kauan sitten lupaamani kädenlämmittimet. Ja sukkia, niitäkin tarvitsisin, etenkin ohkaisia, joten on hyvä että sitä lankaa on mistä valita ja tehdä!

Punnitsin muuten tuon hourglass sweaterinkin, kun sen langanmenekkiä oli kysytty kommenttiloorassa. Ja huimasti liioittelin langankulutusta, paita painoi vain himpun yli 200 grammaa. Oon niin huono muistamaan montako kerää lankaa olen isompiin projekteihin käyttänyt, kun kaikissa kerissä ei ole vyötteitä aina tallella, eikä voi muistaa onko kerät jo korkattu muihin projekteihin vai ei… Onneksi siis on nyt tuo vaaka!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s