irlanninlangasta pipoa

Tähän pipoon ostettiin langat elokuun Irlannin matkalta. Armas sai valita ihan itse värin ja mallin ja raidoituksen myssykkäänsä.

malli: idealistipipo

lanka: donegal aran tweed (debbie bliss) 58 g

puikot: 4,5 mm

 

Lanka on siis Irlannista tuotua, vaikka samaa lankaa oliskin saanut lähilankakaupasta. Mutta matkamuistolankaa ei voita mikään! Värit ovat ihanan syvät ja sävykkäät, lanka semmoista villaista ja vähän tahmeaa, mistä pidän erityisesti. Olis varmaan täydellistä palmikkoneuleisiin. Ja County Donegalin luonto on aivan mahtavaa. (Kerry oli kans ihanaa seutua. Tai no, koko Irlanti oli!) Lapaset täytyy myös tehdä vielä tuosta langasta, settiä niinku.

 

Ollaan käyty reissaamassa sekä Irlannissa ja Islannissa. Se mikä mua muun muassa hämmästyttää noissa maissa on se, miten eri lailla villa ja lanka on esillä ja näkyvillä. Molemmat saaret ovat pullollaan lampaita. Islannissa katukuvassa näkyy monilla paikallisilla niitä kaarrokeneuleita ja lankakauppoja ei ole vaikea löytää. Kun taas Irlannissa lankakaupat ovat todella kiven alla, eikä kukaan paikallisasukas käytä minkään sortin palmikkoneuletta (ainakaan julkisesti). Ja niitä myytiin vaan niissä turismikaupoissa. Tietty lankakaupat löytyvät Reykjavikin kokoisesta kaupungista aika lailla helpommin kuin Dublinista tai Belfastista, mut ei niitä lankakauppoja niissä pienissä kylissäkään juuri ollut.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s