villasukkarock

Isommat työt tuntuvat jääneen tauolle, ei tullut kesäpaita valmiiksi kun tiesi ettei se valmistuttuaan kasvaneen mahan kanssa sovi yhteen. Muutenkin tuntuu ettei keskittymiskyky riitä tällä hetkellä mihinkään suurempaan ja vaativampaan, niin on tullut tehtyä noita pienempiä. Mutta sehän ei suinkaan haittaa, villasukat on ne jotka rokkaavat!

 

armastuksen herrasmiessukat

malli: gentleman’s sock in a railway stitch, nancy bush

lanka: noro kuryeon sock, s149

puikot: 2,5 mm

lankaa kului: 70  g

 

Mua kyllä ihmetyttää, että miten kamera onnistuu aina huomaamaan, että kaikesta tarkastamisesta ja varmistamisesta huolimatta se sukka tai muu kuvattava asia on sittenkin rytyssä. On se kumma. Varteen en tehnyt kavennuksia lain, vaan lähdin suoraan liikkeelle 72 silmukalla. Armastuksellani kun on niin kapoiset ja pitkät koivet. Kannat ja varpaat jäi raidoittamatta ohjeeseen kuuluvalla tavalla kun lanka oli muutenkin raidallista. Pitäs vaan muistaa ottaa erilleen ennen neulomista kantapäälle oma nöttönen lankaa, ni omaa perfektionismia ei jäisi kaihertamaan raidoituksen töksähdys jalkapöydällä.

 

 

Vähän pelottaa etukäteen, että kuinka pian sitä joutuukaan parsimispuuhiin, vahvistamattomaan kantapäähän tuo lanka tuntui himppasen heppoiselta. Ehkä se siitä pesussa tiivistyy. Hirmusti kyllä tykkäsin langasta muuten, rouheasta pinnasta ja villan tunnusta, vaikka lanka kaikessa tahmeudessaan tuntuu hitaalta neulottavalta. Mutta kiire ja suorituspaineet pois harrastuksesta!

 

malli: 60 silmukan sukat

lanka: colinette jitterbug

puikot: resorissa 2 mm, muutoin 2,5 mm

lankaa kului: 83 g

 

Itselleni neuloontui perussukkaset, hetkinä kun päässä ei kulje mikään, mutta puikot pysyy kädessä ja selkäytimestä kumpuaa sukkien neulominen. Nautin tavattomasti noista väreistä. Värjäyksen nimi on sahara, mutta mulle tuli mieleen semmoinen uhkaava taivas just ennen myrskyn puhkeamista, ehkä se on toi vaaleanpunainen tuolla joukossa. Resori (1o 1n) neulottu kiertäen, vahvistettu ranskalainen kantapää sekä omiin töppövarpaisiini loistavasti soveltuva sädekavennus varpaissa.

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”villasukkarock

  1. Kiitos kovasti huivikehuista :) Suunnilleen 160 g taisin saada lankaa ahdettua Aeolianiin. Siitä vain ideaa toteuttamaan, se palkitsee :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s